Ellen Page

Om du har sett den kritikerrosade filmen Juno från 2007 så känner du säkert igen skådespelerskan Ellen Page. På senare år har hon även haft roller i bland annat Inception, även den hyllad av kritikerna. Ellen Page är född 1987 i Halifax, Nova Scotia och startade sin karriär redan som tioåring i den kanadensiska tv-serien Pit Pony. Just nu är hon aktuell i filmerna Freeheld och Tallulah. Tallulha är en produktion från Netflix där hon spelar huvudrollen med samma namn som serien. I den här texten ska du få läsa lite mer om denna skådespelerska och hennes filmer.

Ellen Pages Roll i Juno

I filmen Juno spelar Ellen Page karaktären Juno MacGuff. När Juno blir oväntat gravid med sin pojkvän Paulie Bleeker, spelad av Michael Cera, vet hon inte riktigt vad hon ska göra. I filmen får man följa Juno och hennes väg mot beslutet att adoptera bort barnet. En något komplicerad relation till den tänkte adoptivfadern försvårar dock det hela. Om du inte redan har sett denna ovanliga och genomarbetade film är den ett måste till nästa filmkväll. Filmen Freeheld med Ellen Page hade premiär under 2016 och är ett annat tips som du är sugen på att se mer med denna skådespelerska.

Nya filmen Freeheld

Filmen Freeheld är ett kärlekshistoria och ett drama med hbtq-tema om orättvisor. I den spelar Ellen Page karaktären Stacie Andree. Stacie är registrerad partner med Laurel Hester spelad av Julianne Moore. När Laurel, som är polis, får dödlig cancer börjar kampen för att Stacie ska få ärva hennes pension. Det är i vanliga fall praxis när en polis dör i Orange County där filmen utspelar sig. Byråkrati sätter dock stopp för detta vilket blir början på en lång kamp. Detta är en både sorglig, gripande och upprörande film. Ellen Page kom själv ganska nyligen ut som gay och har bland annat sagt att hon är mycket lycklig över det eftersom hon äntligen kan visa vem hon är.