Indiefilmer 2017

Nytt år betyder nya filmer. För indiefilmåret 2017 ser vi en hel del spännande och intressanta filmatiseringar. En film som verkar lovande är Baby driver i regi av Edgar Wright. I rollistan ser vi bland andra Lilly James som tidigare spelade Rose i Downton Abbey. Filmen handlar om en ung kriminell man som spelas av Ansel Elgort. Han tvingas delta i en kupp som verkar vara likställd med ett självmordsuppdrag. Filmen väntas ha premiär i mars 2017. Om du är intresserad av asiatisk film bör du inte missa Okja som har Seo-Hyeon Ahn i huvudrollen. Filmen låter dig som tittare följa med på en spännande resa om vänskap.

Succén har fått ny uppföljare

Blair Witch Project är en kuslig skräckfilm som gjorde biosuccé när den kom ut år 1999. Sedan dess har den närmast blivit en klassiker i skräckfilmsvärlden. År 2002 kom en uppföljare men många kritiker var missnöjda eftersom Blair witch 2 liknar sin föregångare för mycket. Hösten 2016 kom så den tredje filmen i Blair Witch-trilogin ut på bio. Denna film är regisserad av Adam Wingard som har skräckfilmsgenren som sin specialitet. Han rör sig i kretsen bland indiefilmer och har bland annat blivit nominerad till priset Indiependent Spirit Award för bästa klippning. År 2017 kommer hans nya film Death Note. Filmen är baserad på en mangaserie från 2003 och den väntas ha premiär på streamingsiten Netflix.

Ben Affleck satsar på indie

En film som har varit på gång under flera år men som av flera orsaker har skjutits upp är Live by night. Filmen som äntligen har blivit av, kommer att ha premiär den 20 januari med Ben Affleck i huvudrollen. I övriga roller ser vi bland andra Sienna Miller, Elle Fanning och Titus Welliver. Handlingen är förlagd till 1920-talets gangstervärld i Boston. Filmen bygger på boken med samma namn av Dennis Lahane som utgavs år 2012. Vi stannar kvar i 20-talet i filmen The lost city of Z. Handlingen kretsar om äventyraren Peter Fawsett, hans son samt ytterligare en kompanjon som försvann spårlöst i Amazonas på 1920-talet. En spännande film med bland annat Robert Pattinson.